Het afsluiten van een hypotheek kan soms lastig zijn als je ouder bent dan 65 jaar. Dit komt omdat banken vaak voorzichtig zijn met het verstrekken van hypotheken aan oudere mensen, omdat de verwachte looptijd van de hypotheek korter is dan bij jongere mensen en omdat er vaak nog een pensioenuitkering is. Toch is het wel mogelijk om als oudere persoon een hypotheek af te sluiten. Hieronder geven we een aantal tips voor hoe je dit het beste kunt aanpakken.

  1. Zorg voor voldoende inkomsten: Banken willen zien dat je voldoende inkomsten hebt om de hypotheek terug te betalen. Zorg daarom voor voldoende bewijs van je inkomsten, zoals pensioenopgaven, een vast inkomen of andere bewijsstukken.
  2. Bied een hogere eigen inbreng: Als je een groter deel van de aankoopprijs van de woning zelf kunt betalen, kan dit de kans vergroten dat de bank een hypotheek verstrekt. Dit vermindert het risico voor de bank.
  3. Overweeg een kortere looptijd: Banken zijn vaak geneigd om een hypotheek met een kortere looptijd te verstrekken aan oudere personen. Overweeg daarom een hypotheek met een kortere looptijd, dit kan de kans op een hypotheek vergroten.
  4. Kies een bank die ervaring heeft met oudere personen: Sommige banken zijn gewend om hypotheken aan oudere personen te verstrekken en hebben daarom ervaring met de specifieke regels en eisen die hierbij komen kijken. Zoek daarom een bank die ervaring heeft met het verstrekken van hypotheken aan oudere personen.
  5. Overweeg een NHG gedekte hypotheek: Een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gedekte hypotheek kan helpen om een hypotheek af te sluiten als je ouder bent dan 65 jaar. De NHG neemt een deel van het risico van de bank over, wat kan leiden tot een grotere kans op een hypotheek.

Het is belangrijk om te onthouden dat het afsluiten van een hypotheek als je ouder bent dan 65 jaar niet onmogelijk is, maar dat er wel extra regels en eisen gelden. Het is verstandig om je goed te laten informeren door een hypotheekadviseur en te overwegen of een hypotheek bij jouw persoonlijke situatie past.

Door Janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *