Een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie die wordt verstrekt door de overheid voor huiseigenaren in Nederland. De NHG beschermt huiseigenaren tegen het risico van een restschuld. Een lineaire hypotheek is een hypotheekvorm waarbij je elke maand een vast bedrag aflost. Het is mogelijk om deze twee opties te combineren, een hypotheek met NHG in combinatie met een lineaire hypotheek. Hieronder leggen we uit hoe dit precies werkt.

Een hypotheek met NHG biedt een aantal voordelen, zoals een lager rentetarief en een verlaging van de maximale hypotheekrenteaftrek. Een lineaire hypotheek biedt de voordelen van een vast aflossingsbedrag per maand, waardoor je weet waar je aan toe bent en je budget beter kunt plannen. De combinatie van een hypotheek met NHG en een lineaire hypotheek biedt de zekerheid van de NHG in combinatie met de voordelen van een lineaire hypotheek. Zo weet je zeker dat je, zelfs als je in financiële problemen komt, beschermd bent tegen een restschuld en je kunt budgetteren met een vast aflossingsbedrag.

Het afsluiten van een hypotheek met NHG in combinatie met een lineaire hypotheek is wel aan een aantal voorwaarden gebonden. Zo moet de woning waarvoor je de hypotheek afsluit voldoen aan bepaalde eisen, zoals een maximale waarde en een maximum aflossingsvrije hypotheek. Ook moet je voldoen aan bepaalde inkomenseisen en mag je niet te veel schulden hebben.

Het is aan te raden om je goed te laten informeren door een hypotheekadviseur voordat je besluit om een hypotheek met NHG in combinatie met een lineaire hypotheek af te sluiten. Een adviseur kan je helpen om te bepalen of deze combinatie bij jouw situatie past en welke voorwaarden er gelden. Hij kan je ook helpen met het aanvragen van een hypotheek en het begeleiden van de aanvraagprocedure.

In het algemeen is een hypotheek met NHG in combinatie met een lineaire hypotheek een goede optie voor mensen die zich zorgen maken over het risico van een restschuld en die willen profiteren van een vast aflossingsbedrag. Het is echter belangrijk om te overwegen of deze combinatie bij jouw persoonlijke situatie past.

Door Janssen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *